Järvenpään Automajor

Historiaa

Järvenpään Automajor Oy on Jorma ja Markku Styfin helmikuussa 1985 perustama monimerkkikorjaamo. Perustamisen motiivina oli huolto- ja korjaustöiden nopea ja ammattitaitoinen suorittaminen. Palkkatyössä suurilla korjaamoilla ollessaan perustajat kokivat turhauttavaksi työn kohteen jatkuvan vaihtamisen mm. varaosien puuttuessa. Autoja työnnettiin aamulla ulos ja illalla sisään halliin ja asiakkaille keksittiin mitä ihmeellisempiä selityksiä. Siispä ”aamulla sisään ja viimeistään illalla ulos” olkoon ohjenuoramme.

Perustettavan yrityksen nimi keksittiin perustajien etunimistä. Veljesten tiet erkanivat vuonna 1988, mutta nimi MAJOR pätee yhä hienosti, tavut JOR-MA toisinpäin. Merkkihuolloista Mazda saatiin jo vuonna 1986, MB ja Honda tulivat vuonna 1990. Tuolloin yritys työllisti jo viisi henkilöä. Eilakin oli tullut kokopäiväisesti puhelimeen vastaamaan ja laskuja kirjoittamaan.

Vanha Yhdystie 15 tuli laajalle asiakaspiirille tutuksi vuoteen 2001 asti. Olikin harmi, kun vuokranantaja otti tilat omaan käyttöön marraskuussa 2001 ja Automajor oli vähällä joutua ”mierolle”, kunnes sattuman oikusta löytyivät sopivat tilat Puurtajankatu 8:sta.

Korjaamon tilat

Hallitilat Puurtajankadulla tuottivat aluksi päänvaivaa nostureiden ja työpisteiden sijoittelun suhteen, mutta tässä kohtaa oli Jorman pitkästä autoalan kokemuksesta kullanarvoinen hyöty.

Lay-out on tätä nykyä asentajaystävällinen ja antaa liikkumatilaa työn kohteen ympärille. Käytettävissä olevista laitteista voidaan mainita tärkeimmät: 3 kpl 2-pilarinostureita, 1 kpl lavanosturi Aladin-nelipyöräsuuntauslaittein, CMT-testeri, Tecnotest-nelipakokaasutesteri, sekä Tecnotest-ilmastointihuoltolaite.

Henkilökunta

Tänä päivänä Automajorissa työskentelee 4 henkilöä, joiden ammattitaitoa ylläpidetään useasti vuodessa järjestettävien kurssien avulla.